• Wat te doen
  • Weetjes

Wordt jouw buurt deze winter de mooist verlichte buurt van Brugge?

Weetjes |

November loopt langzaam op zijn einde, en december staat voor de deur. Iedere avond is het al vroeg donker, maar met de feestdagen in zicht, kunnen we toch al uitkijken naar de gezellige sfeer van de kerstverlichting die eraan komt. Of op sommige plekken al bescheiden aanwezig is.

Verlicht je buurt 2021

Ook dit jaar wil Stad Brugge ondersteuning bieden aan de buurten die zich in een lichtgevend jasje willen stoppen, met de actie ‘Verlicht je Buurt 2021’. Zo wordt er een financiële bijdrage geleverd voor de aankoop van versiering en wordt er een wedstrijd georganiseerd voor de allermooiste buurt. Het aanvraagformulier voor de financiële tegemoetkoming wordt ingevuld door het buurtcomité, voor 13 december. Heeft je wijk geen buurtcomité, laat het dan invullen door aanvragers uit vier verschillende huizen.

Hoe kan je buurt deelnemen aan de wedstrijd? Verzamel de leukste foto’s en filmpjes van jouw buurt en plaats ze op Facebook met de hashtag #Verlichtjebuurt2021. Leuk toch?! Er valt een mooie prijs te winnen, dus neem zeker deel vóór 16 januari 2022. Wie erin slaagt om zijn buurt te doen lijken op het kerstdorp uit ‘How the Grinch stole Christmas’ is voor ons alvast de winnaar. 😉

Postkaartjes tegen eenzaamheid

We kijken al uit naar deze leuke periode, de gezelligste van het jaar! Maar voor sommige mensen zijn de feestdagen juist heel eenzaam. Daarom wordt een nog een oproep gedaan: stuur een postkaartje naar een eenzaam persoon. Je kan tot 13 december gratis blanco postkaartjes ophalen in één van de volgende punten.

  • Vrijwilligerscentrale Brugge (Kraanplein 6)
  • Bibliotheek Biekorf (Kuipersstraat)
  • Hoogstraat 9

Vul ze in met het buurtcomité en geef ze af aan mensen die jullie uitkiezen, of breng je warme wensen naar de postbus aan de balie van Hoogstraat 9. Project Vierkant tegen Eenzaamheid kan dan instaan voor de verzending van de kaartjes aan zorgpersoneel, bewoners van woonzorgcentra, thuishulpverleners en maatschappelijk werkers. Zo zal je persoonlijke boodschap bezorgd worden aan een persoon die extra steun kan gebruiken in deze periode. Verzend de kaartjes voor 20 december!

Afbeelding © Stad Brugge