• Wat te doen

De allereerste skeelerroute van Vlaanderen vind je in Genk

Wat te doen |

Misschien wist je het al, misschien ook niet, maar afgelopen zaterdag opende de eerste skeelerroute in Vlaanderen. En die route bevindt zich in onze stad! 🙌

De bewegwijzerde route op maat van skeeleraars is bijna 90 kilometer lang en verbindt Genk met Hasselt. Deze route bestaat uit verschillende combineerbare lussen en loopt langs de mooiste plekjes van Hasselt en Genk.

Het maakt helemaal niet uit of je net gestart bent met skeeleren, of al heel wat ervaring hebt. Er is keuze tussen verschillende afstanden afhankelijk van jouw niveau. Zo is er in Genk een korte route van ongeveer 20 km en een lange route van 35 km. Je kan starten aan parking 2 aan C-mine, SportinGenk park of Sport Vlaanderen Genk. Onderweg passeer je langs verschillende Genkse hotspots zoals C-mine, LABIOMISTA, Thor Park, De Maten, de Luminus Arena en het Molenvijverpark. Onderweg vind je steeds pijltjes die je de weg wijzen. Zeg dus maar bye bye tegen die GPS of kaart. Via de Berenbroekstraat kan je dan de verbinding maken met Hasselt.

Veel plezier!

Foto © Stad Genk