• Wat te doen

De geschiedenis van Genk in taartvorm

Wat te doen |

Wist je dat Genk de enige stad is met eetbare monumenten? Die kan je nu samen met een stukje Genkse geschiedenis bewonderen in het S.M.A.K. in Gent. Cool!

Genk heeft de voorbije decennia al heel wat te verduren gekregen. Denk maar aan de sluiting van de mijnen en Ford. Los van dat worden mensen in het dagelijks leven helaas ook af en toe geconfronteerd met pijn en verlies. Kunstenaars Simona Denicolai en Ivo Provoost wilden de herinnering aan wat ooit was vertalen in eetbare kunst. Ze kregen de uitdagende opdracht om het herdenken ‘te herdenken’. Het resultaat: 10 prachtige en unieke taarten geïnspireerd op de geschiedenis van Genk. De getalenteerde kunstenaars ontworpen de taarten samen met enkele enthousiaste Genkenaren en de al even enthousiaste warme bakkers Goiris en Tomassen. Een knap staaltje teamwork.

Je kan de taarten nog tot en met 30 mei bewonderen in de solotentoonstelling ‘Hello, are we in the show’.

Leuk weetje: Genkenaren die de tentoonstelling in het S.M.A.K. bezoeken, worden getrakteerd op gratis (afhaal)taart. Het enige wat je daarvoor moet doen is voor 16 april je favoriete erfgoedplekje of herinnering doorgeven.

Meer info en tickets: http://bit.ly/bubbelbanket