• Eten en drinken
  • Shopping

Deze gezonde chocolaatjes scoor je bij Goed Farma apotheek in de Gildelaan

Shopping |

Chocolade is niet gezond? Niks is minder waar! De gezonde pralines van Chocolat Essentiel zijn namelijk een enorme bron van vitaminen, mineralen, vezels en bioactieve stoffen.

Elke praline wordt met de grootste zorg en liefde handgemaakt in het familieatelier van Dokter Katarina Verhaegen. Dat familieatelier wordt volledig aangedreven door een watermolen die op het terrein staat. En de dozen, die zijn gemaakt van afvalcacaoschelpen. Dat maakt hen composteerbaar, recycleerbaar en herbruikbaar.

Als je nu denkt dat gezonde pralines niet lekker smaken, heb je het ook mis. De pralines zijn namelijk bijzonder lekker van smaak. De vulling wordt gemaakt uit cacao, honing, essentiële oliën en soms ook zeste.

Het mooie verhaal van Chocolat Essentiel begon enkele jaren geleden. Dokter Katarina Verhaegen werd aromatherapie voorgeschreven. Essentiële oliën kunnen met honing worden ingenomen. Om haar dagelijkse inname van essentiële oliën een stuk aangenamer te maken, begon Katarina te experimenteren. Het eindresultaat: haar gezonde pralines met 100% pure cacao en monoflorale honing. Bij deze honing is de nectar voornamelijk afkomstig van één bepaalde botanische soort.

Een kuur van 2 chocolaatjes per dag, gedurende 1 à 2 maanden, geeft je huid een enorme boost. Door de hoeveelheid ijzer, chromium en koper aanwezig in de chocolade draagt deze bij tot een gezonde huid! Bovendien krijg je nog extra weldaden naargelang de essentiële olie die je kiest.

Wil je deze chocolaatjes ook eens proberen? In Genk vind je ze bij Goed Farma apotheek in de Gildelaan 43.