• Eten en drinken

Foglia maakt een culinaire reis van de veggie challenge

Eten en drinken |

In maart loopt de VeggieChallenge. Tijdens die periode gaan heel wat mensen de uitdaging aan om (meer) veggie te eten. Ook bij Mijn Stad doen we mee! Jij ook?

Af en toe eens vegetarisch of zelfs veganistisch eten is goed voor je gezondheid en het klimaat. De VeggieChallenge is dan ook behoorlijk populair. Al 21.239 Belgen schreven zich in om van maart een veggie maand te maken. Inschrijven doe je via http://bit.ly/veggiechallenge2021 en je kiest zelf of je een maand lang flexi, veggie of vegan wil zijn.

Heb je niet zoveel ervaring met vegetarisch of veganistisch koken? Don’t worry, want in Genk heb je verschillende adresjes waar je heerlijke veggie en vegan maaltijden kan afhalen. Eén van die adresjes is Foglia. Op het menu: heerlijke pasta’s, stevige bites, sweet cupcakes, custom cakes en zeemzoete sweets & treats. Om het voor jou nog makkelijker en extra leuk te maken tijdens de veggie challenge, bieden ze elk weekend van maart een heerlijke special aan! Je vindt hun acties steeds op hun Social Media. Maar hier heb je alvast een voorproefje:

1.Cannelloni (3 stuks), mascarpone met rode vruchten
2.Arancini, focaccia
3.Lasagna, tiramisu 
4.Amatriciana, zabaglione

Telkens bieden ze twee signature pakketten en twee ‘specials’ aan, aan een voordeligere prijs.

Foglia betekent trouwens ‘blaadje’ in het Italiaans en staat dan ook symbool voor de plantaardige levensstijl van Morena en Jeroen. Voorlopig kan je enkel online bestellen, maar ze hopen dat ze zo snel mogelijk de deuren kunnen openen van hun pand in de Vennestraat dat ze gaan renoveren.

Foto © Foglia