• Weetjes

Gezonder leven en meer bewegen in 2022 dankzij de BOV-coaches!

Weetjes |

We kennen het allemaal wel: een kantoorjob, een drukke planning en weinig tijd of energie om te beginnen sporten (of het vol te houden). Nochtans wordt ons vaak op het hart gedrukt dat zitten het nieuwe roken is. Maar hoe begin je nu aan het goede voornemen om dit jaar wel werk te maken van meer sport? Soms hebben we een duwtje in de rug nodig. Gelukkig staan dankzij het Vlaams instituut Gezond Leven bewegingscoaches Vivian en Michiel klaar om jou uit je luie zetel te halen!

“Met de coaching ‘Bewegen op Verwijzing’ helpen we je die moeilijke drempels weg te nemen. Dat kan gaan met een sport- of bewegingskeuze die rekening houdt met je fysieke paraatheid, maar ook om financiële drempels. Want niet iedereen kan zich een sportabonnement permitteren. Toch hoeft sporten niet duur te zijn. We trekken sowieso na of je recht hebt op een terugbetaling”, aldus Michiel.

Sporten hoeft niet duur te zijn.

Vivian Neven, sportpromotor bij stad Genk, benadrukt dat men vooral laagdrempelig bewegen wilt promoten. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn; wandelen, fietsen, joggen, het zijn allemaal makkelijke en goedkope manieren om voldoende te bewegen. Tijdens de eerste afspraak wordt er zelfs een bewegingsplan op maat opgesteld! Ook wordt er vaak samengewerkt met de groepslessen van SportinGenk park.

Het mooiste aan heel dit sportieve verhaal: een BOV-coach is voor een Genkenaar volledig gratis! Stad Genk engageert zich dus 100% om haar inwoners een gezondere levensstijl bij te brengen. Het enige wat je zelf moet doen, is een verwijsbrief aan je huisarts vragen.

Voor meer info over de BOV-coaches en gezonder leven kan je altijd een mailtje sturen naar genk@bewegenopverwijzing.be.

Afbeelding © Stad Genk