• Eten en drinken

Hier in Genk vind je de tweede beste burger van de Benelux

Eten en drinken |

Ben jij een ‘Sinner’ of een ‘Saint’? Follow the red light.

Op de plaats waar zich nu het bekende grillrestaurant La Chapelle bevindt, stond er omstreeks de jaren 800 een houten kapel. De legende luidt dat de kapel zomaar verdween in het midden van de nacht. De bewoners wijdden het aan één of ander occult ritueel of hekserij.

De eigenaars van La Chapelle haalden uit dit gebied vol historie en controverse niet alleen inspiratie voor de naam van hun zaak, maar ook voor de vibe die ze errond wilden creëren. Een extravagante wedergeboorte van de oude kapel, voor ieder die het buitengewone wil en vooral durft ervaren.

In normale omstandigheden heb je er de DJ Mondays en kan je er gezellig tafelen met de beats van hun Live DJ op de achtergrond. Je hebt dan precies het gevoel alsof je in het buitenland zit. Een aanrader op een zonnige avond!

Het restaurant is zich nu grondig aan het voorbereiden voor de (voorlopige) heropening op 1 mei. Hierdoor kan je er voorlopig geen take-out meer bestellen. Maar oh boy, wat kijken wij al uit om er nog eens gezellig te dineren! Deze staat sowieso op ons ‘go to’ lijstje bij de heropening van de horeca!

Leuk weetje: La Chapelle kon met hun Rolling Stoned burger de 2de plek bemachtigd in de categorie Meat Based op the Best Burger of the Benelux van LA Streetfood! 💥

📍 Stationsstraat 2, 3600 Genk

(Pre lockdown foto)