• Shopping

Koen Claes toont je elke maand zijn favoriete wijnen

Shopping |

Voor de wijnliefhebbers onder ons (die niet deelnemen aan tournée Minérale) hebben we goed nieuws! Morgen is het namelijk ‘Open That Bottle Night’! Hoog tijd dus om die flessen goede wijn te kraken en er vooral van te genieten.

Deze dag werd in het leven geroepen door de voormalige ‘Tasting’ wijncolumnisten Dorothy Gaiter en John Brecher van de Wall Street Journal. Geregeld kregen ze de vraag: “Ik heb hier deze fles wijn nog liggen. Wanneer zou ik deze openen?”.

Het gebeurt maar al te vaak dat mensen hun wijn veel te lang laten liggen. Daarom bedachten Dorothy en John deze dag, zodat je meteen een reden hebt om je meest bijzondere wijn te ontkurken. En met bijzonder wordt helemaal niet duur bedoeld. Het enige wat hier telt is de creatie van een mooie herinnering.

Ben je nog op zoek naar een lekker wijntje? Raadpleeg dan eens de wijnblog van ‘Wineplus By Koen Claes’. Elke maand zet Koen een lekker wijntje uit zijn assortiment in de kijker. Deze maand is dat de ‘Garofoli Piancarda’. Een rode wijn uit de Italiaanse Marken, die gemaakt is van de Montepulciano druif en uitgebreid gerijpt op eikenhout. Ongelofelijk lekker bij een stukje geroosterd vlees of een lekkere stoverij.

Wat is jouw favoriete wijnhandel?