• Wat te doen

Lees hier wat er dit weekend allemaal te beleven valt in Genk!

Wat te doen |

Nog geen plannen gemaakt voor dit weekend? Mijn Stad Genk schiet ter hulp, want te veel thuiszitten is niet goed voor een mens 🤗.

👉 Het openluchtmuseum in Bokrijk voorziet vanaf zondag opnieuw cosy winterwandelingen in en rond het museum. De sfeervolle verlichting maakt dat dit ook een perfecte early-Valentijnsdate kan zijn voor jou en je lover. Afsluiten kan in de Herberg Sint-Gummarus, voor een lekker warm drankje of hapje. Uiteraard is een uitje met de kids ook ideaal in deze setting.

👉 Voor de romantische zielen onder de Genkenaars is er op zaterdag een leuke wandelroute in het centrum, volledig in het teken van de liefde. De etalages worden bedrukt met liefdesgedichten en instagrammers kunnen samen met hun geliefde poseren aan de kleurrijke ‘insta walls’ verspreid over de stad. Voeg daar nog wat schattige give-aways en animatie aan toe, et voilà: een perfecte zaterdag (ook zonder lief).

👉 Op zondag is er een gratis rondleiding tijdens de tentoonstelling GEHEUGEN VAN GENK in het Emile Van Dorenmuseum. Je ontdekt door middel van een selectie van historische en hedendaagse kunstenaars hoe Genk transformeerde van Kempisch dorp tot een bruisende stad. Hier wordt duidelijk dat veel tekenaars, schilders en fotografen hun inspiratie haalden bij ons mooie Genk.

Afbeelding © Luc Daelemans