• Eten en drinken

Meatlovers: laat je carnivoor-zonden vergeven in La Chapelle

Eten en drinken |

Naast de Sint-Martinuskerk in Genk bevindt zich een mysterieuze, duivelse locatie; de uitvalsbasis van La Chapelle Genk. Een uniek vleesrestaurant in een nog unieker kader. Het pand is bekleed met choquerende en uitdagende kunstwerken; schedels en karkassen aan de muur en een resem seksspeeltjes op de vrouwentoiletten. Je beleeft hier sowieso niet je alledaags restaurantbezoek. Ze spelen in op een totaalervaring, zoals je die nergens anders in Genk beleeft en durven op katholiek grondgebied buiten de lijntjes te kleuren. Een ding weten we zeker: hell never felt so good.

Uitbater Wesley heeft met La Chapelle een vervolg gebreid aan de mythe rond het houten kapelletje van de Sint-Martinuskerk dat eeuwen geleden in rook opging. Niemand weet wat er exact gebeurde, maar de bijzondere eetervaring die nu voorwerp van mythe vormt, is minstens even spannend. Af en toe kan je er zelfs wat spektakel meepikken tijdens thema-avonden, waar volledig uitgedoste dansers of performers het beste van zichzelf geven.

Uitbater Wesley zocht een manier om zijn zondaarschap wat te verlichten. Daarom besloot hij dat alle controversiële kunstwerken ook te koop zijn, om zo dierenleed te bestrijden. Wesley wil zo bewust mogelijk dit vleesconcept brengen. Zo staan er op de kaart ook koeien die in vrije natuur hebben kunnen grazen. La Chapelle brengt kwaliteitsvol vlees; van traag-gegaarde ribbetjes tot een sappige diamanthaas. Heerlijke zeevruchten ontspringen evenmin de dans. Toch denken ze hier aan élke foodie. Een kwart van de kaart is namelijk vegetarisch en dat willen ze in de toekomst nog verder uitbreiden. Ook cocktail-lovers halen hier gegaradeerd hun hart op.

Laat je bekeren tot rasechte bourgondiër bij la Chapelle!

📍 Stationsstraat 2a Genk

Afbeelding © La Chapelle