• Wat te doen

Ontdek het GEHEUGEN_VAN_GENK in het Emile Van Dorenmuseum

Wat te doen |

Wist je dat Genk al sinds het midden van de 19e eeuw een onuitputtelijke bron van inspiratie vormt voor kunstenaars? De tekeningen, foto’s en schilderijen die zij maakten vormen een kunstig archief over de stad en hoe die er vroeger uitzag.

In de tentoonstelling GEHEUGEN_VAN_GENK brengt het Emile Van Dorenmuseum een selectie van die werken. Zowel gemaakt door kunstenaars lang geleden, als door kunstenaars vandaag. Aan de hand van hun werken zie je hoe de bekende stadselementen zoals de steenkoolmijnen, de Molenvijver of de Ford-site geëvolueerd zijn en er lang geleden uitzagen. De kunstenaars die je er zal ontdekken zijn onder anderen Marthe Bamps, Elinor Barnard, Agnieta Gijswijt, François Halkett, Lucia Krols, Willy Minders, Stefan Peters, Herman Richir, François Roffiaen, Mathieu Vanderfeesten, Stefaan Vermeulen, Kristof Vrancken, en vele anderen.

De tentoonstelling kan je nog tot 27 februari 2022 gratis bezoeken in het museum in de Henri Decleenestraat 21, 3600 Genk. Telkens van donderdag tot zondag, tussen 14u en 17u. Bovendien kan je op zondag 12 december, zondag 9 januari en zondag 13 februari de tentoonstelling bezoeken tijdens een gratis rondleiding, tussen 15u en 16u.

Afbeelding © Mathieu Vanderfeesten – Emile Van Dorenmuseum