• Shopping

Queen van de exotische printjes

Shopping |

Hou je van kleur en prints, zowel in je kleerkast als je interieur? Breng dan eens een bezoekje aan Marylène Madou, het luxe modelabel, in de Molenstraat! Je vindt er onder andere zijden sjaals met speelse prints, interieurartikelen zoals kussens en gordijnen, en kleding.

Marylène is een Belgische ontwerpster van textielprints. Het merk werd in 2017 gelanceerd met een collectie van zijden foulards. Zoals je kan zien op de foto wordt elke textielprint gemaakt door Marylène zelf. Dat doet ze aan de hand van haar eigen tekeningen, schilderijen en collages. Haar eigen tekeningen staan steeds centraal. Op die manier onderscheidt ze zich van andere print-gefocuste merken.

Na haar studie ‘Textielontwerp’ aan LUCA in Gent liep ze stage bij prestigieuze bedrijven zoals Liz Casella in L.A. en Jane Carr in Londen. In Londen ging ze even als freelance designer aan de slag, maar ze kon, hoe kan het ook anders, Limburg niet missen.

Leuk weetje: Tijdens één van haar ritten in de Eurostar raakte ze aan de praat met aan advocaat die tussen Londen en Brussel pendelde. Na hun gesprek vroeg hij om zijn kantoor wat op te leuken. Hij was zo enthousiast dat hij voorstelde om haar financieel te steunen. Zo werd Marylène Madou geboren! Tegenwoordig ontwerpt ze ook voor diverse grote merken als JBC, Café Costume en Mira Mikati, Mayerline.

Foto © Marylène Madou