• Eten en drinken

Slow Food op het terras van La Dolce Vita

Eten en drinken |

Ook bij La Dolce Vita in de Winterslagstraat hebben ze het terras geopend. Breng jij binnenkort een bezoekje aan de Pioniers van Slow Food in onze stad?

De Slow Food beweging zet zich af tegen de industriële productie van voedsel zoals fastfood. Zo behouden ze de culturele of traditionele keuken en daarmee ook het oorspronkelijk gebruik van ingrediënten en de bereidingswijze van een regio. Voor het begin van de Slow Food beweging moeten we terugkeren naar 1989. De Italiaan Carlo Petrini richtte deze beweging op tijdens een congres in Parijs. Ondertussen heeft de beweging leden in zo’n 150 landen waaronder dus ook België. Turijn mag zich de trotse hoofdstad noemen van Slow Food. Leuk weetje: de slak (hoe kan het ook anders) is het internationale symbool van Slow Food.

Geheel volgens de regels van Slow Food gebruiken ze bij La Dolce Vita enkel dagverse producten en hun pasta maken ze ook helemaal zelf! De verscheidenheid op de menukaart, het kwaliteitsniveau van het eten, het Italiaanse interieur, de ‘klant is koning’-attitude van de bediening en op het einde de limoncello van het huis zorgen ervoor dat het totaalplaatje steeds klopt.