• Shopping
  • Weetjes

Studio Pieter Stockmans maakt porselein voor koningshuizen

Weetjes |

Pssst… wist je dat je bij Studio Pieter Stockmans al sinds 1987 terecht kan voor het mooiste, handgemaakte porselein? De Studio levert bovendien op maat gemaakte collecties aan verschillende drie sterren restaurants in België, Frankrijk, UK, Italië, Nederland, Spanje, USA en Zwitserland en zelfs aan koningshuizen. Ook bij luxe merken als Dom Pérignon is de Studio geen onbekende.

Pieter gaf in 2007 de fakkel door aan zijn dochter Widukind en zijn schoonzoon Frank Claesen. Widukind heeft de dagelijkse leiding van de studio en Frank is dan weer verantwoordelijk voor de nieuwe ontwerpen. Samen met hun team zetten ze in hun atelier de bijzondere traditie van ambachtelijk hardporselein voort.

Ook leuk om te weten: Je kan zijn werk onder meer ook spotten in bekende musea zoals de Victoria & Albert in Londen, het Metropolitan Museum in New York en het Stedelijk Museum in Amsterdam. In 1988 ontving hij de Staatsprijs voor Beeldende Kunsten en in 1966 ging hij met de prestigieuze Red Dot Award aan de haal.

Stockmans porselein behoort tot de hoogste kwaliteit ter wereld. We mogen er dus meer dan trots op zijn dat zijn Studio zich in Genk bevindt!

📍 C-mine 100 bus 2, 3600 Genk-Winterslag

Foto © Studio Pieter Stockmans