• Eten en drinken

3 x zoete zonden in Gent

Eten en drinken |

Ik ben vast niet de enige die bij dit grijze weer wel eens sneller naar comfort food grijpt. Of dat nu een heerlijke warme tas thee met honing is, of een lekkere donut… je kent het wel, het type eten dat je precies een warme knuffel geeft van binnenuit. En laten we in Gent nu net een paar topadresjes hebben voor zulke heerlijke (zoete) comfort foods!

Alice: Mag het eens wat specialer zijn? Dan moet je bij Alice écht eens de high tea bestellen! Je kan er ook heerlijk brunchen en in hun patisserietoog vind je een groot aanbod aan zoete zonden. (Onderbergen 6, 9000 Gent)

Huset: Hier kan ik niet buitengaan zonder geproefd te hebben van hun scones met zelfgemaakte room. Zo simpel maar o zo lekker! Dat de zaak dan nog eens in een prachtig, historisch pand zit, zorgt er helemaal voor dat ik me telkens een beetje als koningin Elizabeth waan. (Hoogstraat 49, 9000 Gent)

Mayana: Voor chocoladeliefhebbers zoals mezelf zijn ze een gevestigde waarde, en terecht! Je kunt zelf je chocolade kiezen voor een warme chocolademelk, of een keuze maken uit hun ruime aanbod van milkshakes of fabuleuze desserts. (Sint-Pietersnieuwstraat 99)

Foto © Alice