• Eten en drinken

Beiruti: een culinaire reis door de straten en huizen van Beirut

Eten en drinken |

Even ontsnappen aan het dagdagelijkse leven? De authentieke Libanese gerechten van Beiruti nemen je mee op een culinaire reis door de straten en huizen van Beirut.

Bij het binnenkomen word je meteen uiterst vriendelijk onthaald, waardoor je je meteen thuis voelt. Tegelijk is dat ook het concept van Beiruti. Gastheer Nehme Darwiche wil namelijk de sfeer van een etentje bij vrienden thuis creëren. Een vakantiegevoel in eigen huis.

Je wordt er verwend met Mezze, hummus, Labneh en andere authentieke Libanese gerechtjes. Overal spot je tafels die volstaan met kleine bordjes vol lekkers. Geloof ons dat je buikje nadien ook goed gevuld is.😉 Alles wat je niet opeet, verpakken ze trouwens in kleine kartonnen doosjes, die je nadien kan meenemen naar huis. Wat je niet meer wil meenemen, delen ze bovendien uit aan de daklozen. Fantastisch!

Op de foto zie je Isabel van team Beiruti. Haar absolute favoriet is de Mana’eesh turkeys jibne: platbrood gevuld met sneetjes kalkoen en akkawi kaas, een typische kaas uit het Midden-Oosten. 🤩 Klinkt ongelofelijk lekker. Wij weten al wat we bij ons volgend bezoekje aan Beiruti zéker zullen bestellen.

Foto © Beiruti