• Eten en drinken

De must-visit voor bierliefhebbers: de Trollekelder

Eten en drinken |

We zien op het nieuws dat Antwerpen heel veel Nederlanders mag ontvangen de laatste dagen, met dank aan de Nederlandse lockdown, maar de Nederlandse toeristen vinden ook vlot hun weg naar het mooie Gent! De gezellige horeca en toffe shoppingadresjes slagen er altijd in om mensen te lokken. En die toeristische trekpleisters moet je als echte Gentenaar ook kennen, toch?

Een van die toeristische trekpleisters is ongetwijfeld Café de Trollekelder. Van heinde en ver komen de tooghangers naar dit authentiek bruine café om er een keuze te maken uit meer dan 300 speciaalbieren! Als je als bierliefhebber jouw kennis wil verruimen, is een bezoekje een absolute must. Het café heeft wortels in de 15e eeuw en is uitgegroeid tot één van de vaste waarden in Gent. Het is dan ook zeer bereikbaar dankzij de centrale ligging in de schaduw van de Sint-Jacobskerk.

Wist je trouwens dat in dit gebouw niet altijd een café heeft gehuisd? Tot de jaren ‘80 was het gebouw een boekenwinkel met een bibliotheek in de kelder! Toen het daarna werd omgetoverd in een café, was de vrouw van de eerste uitbater afkomstig uit Scandinavië en zij had een enorme liefde voor trollen en mythologische wezens. Niet alleen zorgde dit voor de naam van de Trollekelder, maar ook voor een fantastisch sprookjesachtig interieur!

Afbeelding © Trollekelder