• Wat te doen

De perfecte aanvulling op jouw schaatsuitje: het Design Museum!

Wat te doen |

Wanneer je van plan bent om je kerstvakantie op te leuken met een gezellig schaatsuitje op het Emile Braunplein, hebben we nog een leuke tip om de tijd ervoor of erna op te vullen met een vleugje cultuur. Want de musea mogen gelukkig wel nog openblijven!

Op slechts een steenworp afstand bevindt zich het grootste designmuseum van België, dat bovendien ook het enige Belgische designmuseum is met zowel historische als hedendaagse collecties. Zo kan je er bizarre stoelen, statige sofa’s en zelfs bedden met eenhoorns (altijd een hit bij jonge kinderen) aanschouwen. Op dit moment kan je er naast de permanente collectie ook de tentoonstellingen ‘10 jaar Muller Van Severen’ en ‘VerbinDING’ bezichtigen. Voor kinderen is er ook het gratis Museumspel, om de collectie op een speelse manier te leren kennen. Een museum geschikt voor zowel oud als jong!

Voor houders van een museumpas is het bezoek zelfs gratis! Dat brengt ons bij deze geweldige cadeautip: Koop een museumpas voor maar €59 en de ontvanger geniet een heel jaar lang onbeperkt van gratis toegang en grote kortingen bij meer dan 200 Belgische musea en tentoonstellingen! Een cadeautje dat door iedere cultuurliefhebber zeker gesmaakt zal worden.

📍 Design Museum Gent, Jan Breydelstraat 5, 9000 Gent

Afbeelding © Léon Stynen – Design Museum Gent