• Wat te doen

De wereld van Kina: interactief natuurmuseum voor kinderen!

Wat te doen |
© De wereld van Kina

Drie weken kerstvakantie. Dat is een behoorlijk lange tijd om verveelde kinderen bezig te houden. Daarom delen we met plezier leuke tips om er samen met het gezin een boeiende vakantie van te maken! Vandaag: De wereld van Kina, een interactief museum waar jouw kind(eren) op actieve wijze kennismaken met wat de natuur te bieden heeft.

De wereld van Kina is een natuurhistorisch museum boordevol interessante, kindvriendelijke collecties. Enerzijds heb je het huis, met verschillende tentoonstellingsruimtes, en anderzijds de tuin, met wel meer dan 1500 soorten planten! Er valt ook altijd iets te ontdekken, zoals prehistorische fossielen, levende diertjes of schelpen van wel 200 kilogram! Ja, echt: zóveel! Je bent sowieso al geboeid, maar om het nóg leuker te maken, zijn er aan de balie verschillende speurtochten te verkrijgen voor verschillende leeftijden.

‘De wereld van Kina: het Huis’ ontdek je op het Sint-Pietersplein 14, voor ‘De wereld van Kina: de Tuin’ moet je in Berouw 55, 9000 Gent zijn. Het museum is gratis voor kinderen en ook als volwassene kan je gratis een bezoek brengen als jij de trotse bezitter van een museumpas bent. De museumpas kan je hier bestellen.

Info: De wereld van Kina

Heb je nog meer leuke doe-tips in Gent? Stuur ze onze kant uit via info@mijnstad.be, of stuur ons een berichtje via Facebook!