• Weetjes

De Wiedauwkaai: een plaats voor wereldleiders en wielercollega’s

Weetjes |

Vandaag keren we terug naar de Roaring Twenties. Toen startte de drooglegging in de VS, vonden de Olympische Spelen plaats in Amsterdam én ontstond het Gentse Vyncolit NV. Het startte in 1920 allemaal via Vynckier die een pionier was op het vlak van elektrische apparaten. Het bedrijf had toen nood aan een goedkoper, maar vooral beter alternatief voor de keramische materialen die ze in hun producten gebruiken. Vanuit het principe ‘wat je zelf doet, doe je beter’, werd er besloten om een fabriek te bouwen voor de productie van een nieuw type kunststof. Het product die daaruit voortkwam gaven ze de naam ‘Vyncolite’ die we vandaag beter kennen als ‘Vyncolit’.

Anno 2021 beschikt het bedrijf over een splinternieuwe, state-of-the art compounding unit voor Engineering Thermosets in hun fabriek in de Wiedauwkaai. Als kers op de taart zijn ze nog eens wereldleider in de ontwikkeling van Thermosets én maken ze deel uit van de wereldwijde groep Sumitomo Bakelite High Performance Plastics. Daar komt trouwens ook hun tweede naam SBHPP vandaan.

Vyncolit groeit en investeert in de toekomst. Nieuwe materialen, nieuwe productielijnen, en het belangrijkste van allemaal: nieuwe collega’s! Nu kan je als operator in 3-ploegen meteen vast aan de slag. Klinkt een competitief loonpakket, optie auto-of fietslease, een vast contract, een interne opleiding volgens jouw profiel en een vlot bereikbaar bedrijf jou als muziek in de oren?

Solliciteer dan snel via hgent@sumibe.eu

En wie weet word jij wel hun nieuwe collega (én misschien zelfs wegkapitein van hun fietsteam🚴).

📍 Wiedauwkaai 6, 9000 Gent

🌐 http://bit.ly/vyncolitGent