• Wat te doen

Een Open Monumentendag vol ontdekkingen in Gent

Wat te doen |

Op 12 september is het Open Monumentendag. Misschien ben jij nog wel op zoek naar enkele leuke locaties om die dag te bezoeken in jouw buurt? In Gent valt er opnieuw een heleboel te beleven. Krijg je al keuzestress? Geen zorg, wij selecteerden alvast onze aanraders.

🏛️ Villa De Bondt: Ter gelegenheid van Open Monumentendag zet deze prachtige villa de deuren open van 10u tot 18u. Breng een bezoekje aan de prachtige woonkamer, het gerestaureerde bureau én de modernistische traphal beneden met het recent teruggekeerd, vergulde beeld van Geo Verbanck.

🏛️ De wonderbaarlijke tuin van Villa Emma: Het Lam Gods van Van Eyck bevat heel wat planten. Je vindt er 76 van in de tuin van Villa Emma. Die kan je allemaal gaan spotten tijdens een interessante wandeling waarin je aan de hand van QR-codes meer te weten komt over het verhaal van de planten. Nadien kan je genieten van een heerlijk stukje taart en een drankje.

🏛️ Workshop fabrieken bouwen: In de Tinker Studio kan je je creativiteit de vrije loop laten gaan tijdens hun workshop ‘fabrieken bouwen’. Laat je inspireren door de fabrieksarchitectuur van het Industriemuseum en experimenteer er maar op los!

Voor ieder wat wils dus, tijdens deze Open Monumentendag in Gent! Hier vind je het volledige aanbod.

Veel plezier!