• Weetjes

Gent valt alweer in de prijzen!

Weetjes |

Gent zet zich in voor vele doelen en dat mag van tijd tot tijd wel eens beloond worden. Wist je dat Gent onlangs 2 prijzen heeft gewonnen?

Gisteren, op 18 november, werd Gent aangekondigd als de volgende winnaar van de titel ‘European Youth Capital’ door het European Youth Forum. Gent zal dus de titel van Europese Jongerenhoofdstad mogen dragen in 2024. Dat is natuurlijk pas over een dikke twee jaar, maar toch: daar zijn we trots op! In dat jaar zal België bovendien ook het voorzitterschap van de EU dragen. De jury werd overtuigd door het voorstel ‘We are the City’. Dit benadrukt de rol van de Gentse Jeugdraad als een officiële adviesraad, samen met nog enkele andere regionale en Europese samenwerkingen en netwerken. De andere drie finalisten waren Chișinău (Moldavië), Lviv (Oekraïne) en Veszprém (Hongarije).

Op 5 november kondigde Stad Gent ook aan dat de lokale voedselstrategie ‘Gent en Garde’ de Eurocities-award in de categorie ‘From Farm to Fork’ heeft gewonnen. Deze strategie heeft de doelstellingen om de CO2-impact van het voedselsysteem drastisch terug te dringen. In de categorie ‘Zero Pollution’ was Gent daarnaast ook een van de drie finalisten met de one-stop-shop van De Energiecentrale.

Wil je meer weten over deze projecten? Bekijk het filmpje over ‘We are the City’ en bezoek de website van Gent en Garde!

Afbeelding © European Youth Forum