• Eten en drinken

GIGI brengt Italië met een extravagante twist naar Gent!

Eten en drinken |
GIGI by night ©GIGI

De traditionele Italiaan. Je kent het wel: een rood-wit gekleurd tafelkleed, donker, houten meubilair en ergens nog de Italiaanse vlag opgehangen. Als je dit ondertussen al wat alledaags vindt, zal GIGI je zeker kunnen bekoren! Je komt er binnen en wordt onmiddelijk overspoeld door een zee van kleuren, citroen-patronen en imposante beelden. Het is een van de meest ‘over the top’ interieuren die wij ooit al zagen en dat is ook volledig de bedoeling. Uitbaters Willem De Ketelaere en William Verhaeghe wouden een concept lanceren waar mensen volledig in de ban zijn van de beleving. Van de huishoudwinkel Franco-Belge die hiervoor huis hield, is geen spoor meer te zien; je komt er waarlijk ogen te kort!

Het menu bestaat uit typische, Italiaanse specialiteiten en is wel traditioneel te noemen. Je vindt er speciale antipasti’s en uiteraard pasta’s en pizza’s. De pizza’s zijn erg ambachtelijk gemaakt en opvallend rijkelijk belegd, waardoor wij ze zeker zouden aanraden. Je kan echt smaken dat de chefs van Italiaans origine zijn. Door de muziek op de achtergrond waan je je bovendien onmiddellijk op een gondel in Venetië. Je kan er je Italiaans in no-time bijschaven!

© Alexander De Clercq

GIGI probeert op elk vlak af te wijken van de mainstream restaurantbeleving. Niet alleen het interieur is extravert en opvallend; het servies zal je ongetwijfeld ook intrigeren. Bovendien zal je bij deze ‘cucina amorosa’ verrast worden over hoeveel tafel- en zitopstellingen er in één restaurant gecombineerd kunnen worden. Even genoeg van je date of tafelgezelschap? Geen probleem; je kan altijd naast elkaar zitten, hoog en droog aan de bar of in de ruimte die van top tot teen bekleed is met citroenentapijten. Aan creativiteit geen gebrek hier.

GIGI is een niet te missen beleving voor alle Gentenaars die net even iets anders willen. Traditionele, Italiaanse keuken in een kleurrijk en ongewoon decor. Wij zijn er alleszins met de glimlach buiten gewandeld 🍝.

GIGI is open van dinsdag tot en met zaterdag, van 12u tot 14u en van 18u tot 23u30.

📍 Belfortstraat 24