• Wat te doen

Het gezelligste festival van Gent staat weer voor de deur!

Wat te doen |

Wij kijken altijd weer uit naar het Lichtfestival in Gent! Het is dan ook letterlijk een lichtpuntje in steeds donker wordende dagen.

En nu is het weer zover! Shuttles, bussen, trams, parkings en fietsenstallingen zijn allemaal in gereedheid gebracht om zo vlot mogelijk de nieuwsgierigen naar het centrum te loodsen. Vanaf 10 november tot en met 14 november kan je gratis het 7,2 kilometer lange parcours volgen doorheen het historisch centrum van de stad. Starten kan op eender welke plek tijdens de route. Het spektakel begint iedere dag om 19u, op zondag om 18u, en eindigt om middernacht.

Zoals ieder jaar ontdek je ook dit jaar weer unieke kunstprojecten en illusies. Liefst 36, langsheen het hele parcours. Maar omdat het dit jaar exact 10 jaar geleden is dat de eerste editie plaatsvond, komen ook vier publiekslievelingen terug. ‘The Big Fire of Ghent that never happened’, uit de eerste editie, is daar één van. De test ervan deed sommige mensen enkele dagen terug wel heel erg schrikken, want de brand in de Sint-Niklaaskerk leek net echt.

Er wordt ook veel aandacht aan toegankelijkheid besteed. Omdat 7,2 kilometer best lang is, zijn er alternatieve routes voorzien voor wie slecht te been is. Maar ook doven en blinden krijgen bij elk kunstwerk extra info in een video met gebarentaal of via een link naar ingesproken fragmenten. Zo kan echt iedereen genieten van alle gezelligheid.

Wij hebben er alvast ongelooflijk veel zin in! Wanneer ga jij een bezoekje brengen?