• Eten en drinken

Kultur bakery, the new kid in town!

Eten en drinken |

There’s a new kid in town! Kultur Bakery opende vandaag voor de eerste keer de deuren. De nieuwe zaak in de Volderstraat van patissier Mathieu Dierinck was meteen een schot in de roos! Het brood was vrijwel meteen uitverkocht, maar geen zorgen, de zuurdesembroodjes zitten al terug in de oven voor morgen!

Mathieu deed zijn kennis op bij grote chefs als Gordon Ramsay en Michel Roux. Later vervoegde hij het team van toppatissier Oberweis in Luxemburg. Wat hebben we geluk dat hij zijn warme bakkerij heeft geopend in onze stad!

Kultur verwijst naar de broodcultuur van vroeger. Hier moet je dus zijn voor heerlijke desembroden. Wist je trouwens dat brood al bestond in de prehistorie? De jagers kauwden vroeger op granen terwijl ze aan het wachten waren op hun prooi. Toen ontdekten ze dat graankorrels zacht werden door hun speeksel en er dus een soort van papje ontstond. Daarna besloten ze om de graankorrels te malen met stenen en er water aan toe te voegen. Vervolgens bakten ze het brood op stenen die werden verhit door het zonlicht.

Heb jij vandaag al een brood van Kultur kunnen bemachtigen?