• Eten en drinken

Lekker Gec, da’s Lekker, Lokaal en Sociaal!

Eten en drinken |

In maart loopt de VeggieChallenge. Tijdens die periode gaan heel wat mensen de uitdaging aan om (meer) veggie te eten. Ook bij Mijn Stad doen we mee! Jij ook?

Af en toe eens vegetarisch of zelfs veganistisch eten is goed voor je gezondheid en het klimaat. De VeggieChallenge is dan ook behoorlijk populair. Al 21.239 Belgen schreven zich in om van maart een veggie maand te maken. Inschrijven doe je via http://bit.ly/veggiechallenge2021 en je kiest zelf of je een maand lang flexi, veggie of vegan wil zijn.

Heb je niet zoveel ervaring met vegetarisch of veganistisch koken? Don’t worry, want in Gent heb je een overload aan adresjes waar je heerlijke veggie en vegan maaltijden kan afhalen. Eén van die adresjes is ’Lekker Gec’ aan het Koningin Maria Hendrikaplein.

Er zijn verschillende redenen waarom wij zo gek zijn op dit restaurant. Eerst en vooral heb je natuurlijk hun heerlijke vegan en vegetarische afhaalmaaltijden zoals hun Ghentukkie Fried Kiekn, preistoemp met vol-au-vegan en de KarmaKorma (romige curry met tofu, cashew, kokos en seizoensgroenten). Dan heb je het feit dat ze zoveel mogelijk met biologische producten werken; als het niet biologisch is, dan is het fairtrade of plantaardig. Bovendien werken ze voornamelijk samen met lokale leveranciers en hebben ze oog voor korte keten en seizoensgebonden ingrediënten. Iets wat wij alleen maar kunnen toejuichen. Go Local! En last, but definitely not least: Al van bij de opstart doet Lekker GEC aan sociale tewerkstelling. Zo werken ze nauw samen met Compaan en OCMW. TOP!

Leuk weetje: Wie deze week afhaalt bij Lekker GEC krijgt 15% op take-away. Het enige wat je moet doen is het vermelden van 'take away olé olé' in de vragen/opmerkingen bij je bestelling.

Smakelijk!

Foto © Lekker Gec