• Wat te doen

Museumnacht is terug!

Wat te doen |
Photographer: Bas Bogaerts

YAY! Museumnacht valt dit jaar, gezien het uitstel in december, uitzonderlijk in het voorjaar. Tijdens β€˜Museumnacht light’ op donderdag 3 maart kan je 11 Gentse musea gratis bezoeken in een avondlijke sfeer. Ze openen de deuren van 17u tot 22u en verrassen je met de nieuwste collecties en uniekste werken. Het is nog steeds nodig om een tijdslot te reserveren, gezien het aantal toegestane bezoekers per museum gelimiteerd is.

Wij raden zeker een bezoekje aan het Design Museum aan, nu het nog kan, want het zal de komende twee jaar gesloten zijn omwille van renovatiewerken. In het S.M.A.K. is er een POPART tentoonstelling, waar je kan meedromen met topwerken van Warhol tot Panamarenko. In het STAM zal je de expo β€˜het verhaal van Gent’ vinden, waar je kan flaneren tussen verliefde rebellen of zelfzuchtige weldoeners van de Middeleeuwen tot nu en waar je Gent zal zien en voelen evolueren tot de prachtige stad die ze nu is. Uiteraard zijn er nog musea, waar je op 3 maart gratis kan genieten van een bijzondere tentoonstelling:

πŸ‘‰ Het Huis van Alijn

πŸ‘‰ MSK

πŸ‘‰ Sint-Pietersabdij

πŸ‘‰ Museum Dr. Guislain

πŸ‘‰ Het Industriemuseum

πŸ‘‰ De wereld van Kina

πŸ‘‰ Kunsthal Gent

πŸ‘‰ GUM & Plantentuin

Reserveren kan via de website van de musea. Houd zeker ook de Facebookpagina van de Gentse Museumnacht in de gaten. Daar zal je namelijk de updates terugvinden over het volledige programma en praktische tips! Laat je op 3 maart onderdompelen in de wondere wereld van de Gentse musea.

Afbeelding Β© Visit Gent