• Mijn Stek

Nieuwbouwproject Olympia: van wasmachinefabriek tot prachtig woonproject

Mijn Stek |

Bij Mijn Stad houden we van het niet-alledaagse, van originaliteit en creativiteit. Net daarom zetten we vandaag Brocap, een gedreven team van experts in herontwikkeling van niet-alledaags vastgoed, in de kijker.

Ze gaan steeds bewust op zoek naar verlaten locaties met een geschiedenis, naar ongekend terrein zonder enige bestemming. De zogenaamde brownfields. Die pakken ze aan en doen de buurt heropleven. Zo wordt onze schaarse ruimte zinvol benut om er opnieuw veilig te kunnen leven, wonen en werken.

Zo heb je bijvoorbeeld project Olympia in Machelen (Zulte). Op dit terrein was van 1952 tot en met 2008 de vennootschap Olympia Wasautomaten, een fabrikant van huishoudelijke wasmachines, gevestigd. In 2008 werd de onderneming echter stopgezet en wordt het terrein sindsdien enkel nog gebruikt voor het stockeren van onderdelen van wasmachines voor de dienst na-verkoop.

Waar vroeger de grond daverde onder de loodzware bedrijvigheid van het maken van de Olympia wasautomaten, zal je dankzij Brocap binnenkort in alle rust kunnen wonen, leven en beleven. Er komt namelijk een ‘woonerf’ met 27 wooneenheden bestaande uit:

  • 18 woningen met tuin
  • 4 kleinere studio’s
  • 2 appartementen
  • 3 handelspanden

Verder zijn er als extra troef ook enkele gemeenschappelijke voorzieningen zoals een ondergrondse parking en twee collectieve tuinen met extra bergruimte.

Benieuwd? Ga dan zeker eens langs op hun opendeurweekend op 25 en 26 september, telkens van 11u tot 15u.