• Wat te doen

Ontdek Gents vakmanschap op Dag van de Ambachten

Wat te doen |
© Annelies Weinberger

Neem je agenda er alvast bij, want onze volgende tip wil je écht niet gemist hebben! Op zondag 21 november is het Dag van de Ambachten in België en ook in Gent gooien enkele getalenteerde vaklui de deuren van hun atelier open. Grijp deze kans om van dichtbij hun werkwijzen mee te maken! Wij lichten er alvast enkele deelnemers voor je uit.

Annelies Weinberger is niet alleen juweelbedenker, ze omschrijft zichzelf ook als juweel-denker. Want naast ontwerpen, gaat ze ook op onderzoek naar de betekenis van de juwelen en de drager. Ze heeft haar eigen collectie, maakt rouw- en herinneringsjuwelen op maat en geeft oude juwelen een hedendaagse transformatie. Op Dag van de Ambachten ben je welkom in haar atelier om haar aan het werk te zien. Je maakt er kennis met gereedschappen en werktuigen en zal er enkele veel voorkomende technieken voor de bewerking van edelmetaal zien.

📍 Victor Braeckmanlaan 137, 9040 Sint-Amandsberg, 10u – 17u

In Ledeberg vind je De Ongebonden Boekbinderij. Er wordt veel waarde gehecht aan het unieke karakter van boeken, dus grote oplages moet je niet verwachten. De materiaalkeuze voor boeken varieert van gevonden, gerecycleerde producten tot handgeschept fair trade papier of linnen. Naast het ontwerpen van boeken, bieden ze ook hun diensten aan voor het herstellen van boeken. Op 21 november zijn er doorlopende demonstraties van de activiteiten van boekbinders.

📍 Louis de Smetstraat 12, 9050 Ledeberg, 10u – 18u30

Benieuwd welke straffe ambachten je nog meer kan ontdekken in Gent? Bekijk alle deelnemers op dagvandeambachten.be!

© De Ongebonden Boekbinderij