• Wat te doen

Ontdek hier originele date-ideeën in Gent 💘

Wat te doen |

1. Romantische wandelingen – Prachtige bomen in het Gents-Middeleeuwse decor zorgen ervoor dat de Lievekaai een prachtige plaats is voor een romantische wandeling. Ook de Krook is ‘s avonds zo mooi verlicht, dat het wandelpad erlangs de ideale uitvalsbasis is voor romantiek.

2. Kanovaren op de Leie – In Gent heb je meerdere verhuurbedrijven (zoals Kajak Gent) waar je in een bootje gezellig met zen tweetjes het Venetië van Vlaanderen kan verkennen. Toegegeven; deze tip zal misschien beter scoren in de zomer, dus heb nog even geduld 🤭.

3. Culinair verwennen in het Patershol – Kuier rond in de kleine straatjes van het Patershol en ga op zoek naar het perfecte restaurant om samen gastronomisch te genieten. Er bevinden zich hier enkele culinaire pareltjes zoals het Italiaanse restaurant In Bocca Lupo of het hedendaagse Roots.

4. Studio Skoop – Wie de grote, commerciële cinemazalen niet romantisch genoeg vindt, moet zeker eens een filmpje checken bij Studio Skoop! Er worden hier bovendien niet enkel kaskrakers geprogrammeerd, maar ook iets alternatievere, Europese films. De zalen zijn er piepklein, waardoor er een erg intieme sfeer gecreëerd wordt. Een kusje af en toe zal dus niemand opmerken…

5. O’ Learys – Wie dates in Amerikaanse, romantische komedies de max vindt, moet in O’ Learys zijn. In deze Amerikaanse sportbar aan Dok Noord kan je met je date diverse spelletjes (zoals shuffleboard of darts) spelen in de arcade, bowlen en zelfs een duetje zingen in een karaokebox. Al spelender wijze groei je ongetwijfeld dichter naar elkaar toe.

6. Winterpicknick in de Gentbrugse Meersen – Wie het ziet zitten om naar het nabije Gentbrugge te trekken, kan gaan picknicken in de Gentbrugse Meersen. In de zomer waan je je hier af en toe in de Provence, maar ook in de winter is dit natuurdomein de moeite waard. Duffel je eens helemaal in en ga met je date picknicken in een van de mooie velden. Het kan natuurlijk erg koud worden, dus wees voorzien op handschoenen, dekentjes en eventueel een thermos gevuld met gluhwein. Dicht bij elkaar wordt dat sowieso knus!