• Eten en drinken

Slapen in een oude jeneverstokerij van 1740

Eten en drinken |

In de Peperstraat 55 in Gent vind je Peper. Je kan er (in normale omstandigheden) niet alleen terecht voor een lekkere brunch, lunch of diner, maar je kan er ook overnachten. Hun B&B dateert van 1740 en was vroeger een jeneverbrouwerij. Begin 2017 besloten de eigenaars om hun huis te renoveren. Daarbij werden zoveel mogelijk authentieke elementen bewaard. Dat alles werd gecombineerd met een eigentijdse inrichting. Het huis beschikt over 3 slaapkamers met telkens een tweepersoonsbed en 2 badkamers.

Wat het eten betreft? De naam van de zaak verklapt het al een beetje: er zit heel wat pit in het eten. De chef heeft namelijk jarenlang in Azië gewoond en gewerkt en is dan ook verzot op pittig eten. Philip maakt je een kip tikka massala zoals hij in India geleerd heeft. Jaja, er zit peper, pit of piri piri in hun eten. Niet persé pikant, maar gekruid.

Why we love Peper? Ze werken steeds met seizoensgebonden groenten en fruit. De kaart varieert vaak. Hier eet je nooit 2x hetzelfde. Ze kopen zoveel mogelijk lokaal, je zal er dus geen wijn uit Zuid-Afrika vinden én bovendien hebben ze ook nog eens respect voor natuur en buur. Ze werken met milieuvriendelijke verpakkingen. Bovendien is het niet enkel een ontbijt en lunchbar, maar ook een echte en moderne wijnbar. Peper is trotse eigenaar van een wijnmachine waarin 16 lokale wijnen staan. De wijnen worden rechtstreeks aangekocht van bij de maker. Wil je hun wijnen eens proeven? Dan hebben we goed nieuws, want ze leveren ook wijnpakketten aan huis.

Heb jij hen al een bezoekje gebracht?