• Weetjes

‘Things to do like a local’ in Gent 😎

Weetjes |

Je bent van 9000 of je bent het niet. Maar wie nieuw is in de stad en zich 100% de Gentse identiteit wil aanmeten; lees zorgvuldig dit artikel. Als rasechte Gentenaar geef ik je een kijkje in een doorsnee dag (toegegeven in een ideale wereld 😉) van een echte local. Waar shoppen de Gentenaars, wat eten ze, waar ‘chillen’ ze, wat drijft hen? Het mysterie van het unieke species wordt bij deze ontrafeld…

1. Het leven is natuurlijk niet gratis; ook de Gentenaar heeft werk voor de boeg! Wie kan zet zich met laptop en al in café de Vooruit. Het voormalige ‘hol van de socialisten’, open vanaf de ochtend, met een indrukwekkend art-déco interieur biedt de perfecte spot om, vergezeld van een koffie, je werk te doen. Voor iedereen die zelfstandig kan werken, is de Vooruit zeker een aanrader om je werkdag wat op te leuken.

2. Indien het weer het toelaat, brengt de Gentenaar graag tijd door in de buitenlucht. Sommigen zetten gewoon hun stoel op de stoep en genieten daar van een verse pint, anderen spenderen liever tijd in een van de Gentse parken. Het Muinkpark is erg in trek, net als de Abdijtuin en het Keizerpark. Wie geen schrik heeft om een beetje uit het centrum te wijken, komt graag tot rust in de open weides in de Gentbrugse Meersen of de Bourgoyen. Daar is het bovendien een waar hondenparadijs!

3. Niet elke Gentenaar staat graag achter de kookpotten. Gelukkig is Gent een culinair Walhalla. Voor alledaagse, no-nonsense gerechten, gaat de Gentenaar geregeld langs in het Keizershof op de Vrijdagsmarkt, ‘t Oud Clooster, de Revue of de Superette.

4. Gentenaars staan bekend als nonchalante levensgenieters. Wiens dorst nog niet is gelest, gaat uiteraard nog op café. Café Ventura op de Vrijdagsmarkt is een echte local-spot, net als Hot Club Gent, waar ook live jazz-muziek wordt gespeeld. Waterhuis aan de bierkant, het Geuzenhuis of de Omgekeerde wereld zijn ook niet te missen als je de Gentenaar in zijn habitat wilt spotten.

5. De avond afsluiten doet een Gentenaar op de Vlasmarkt, waar het alombekende café de Charlatan huis houdt. Letterlijk iedereen is er welkom; je voelt er de ‘one love’ door de boxen gieren. Bovendien wordt er verschillende soorten muziek gespeeld. Wie meer geniet van technoplaatjes, sluit uiteraard liever af in de Kompass Klub.

Afbeelding © Charlatan