• Wat te doen

Tips voor een leuke kerstvakantie met de kids!

Wat te doen |

Hoe hou je jouw kinderen drie weken lang bezig met leuke activiteiten? We geven je graag wat tips om er samen met je gezin leuke momenten van te maken!

1. Theatervoorstellingen voor jong (en oud)

Er zijn heel wat leuke theatervoorstellingen voor kinderen deze vakantie! Zo kan je de voorstellingen van Pierke van Alijn bekijken in het Huis van Alijn, zijn er sprookjesvoorstellingen zoals ‘Ella en de Mieren’ of ‘Hier en Daar’ en kan je zelfs een echte balletuitvoering van Sneeuwwitje bezichtigen! Kijk hier voor nog meer leuke voorstellingen tijdens de kerstvakantie.

2. Samen naar de bioscoop

Er zijn onlangs weer wat toffe kinderfilms uitgekomen en er worden er binnenkort nog verwacht! Denk maar aan Nachtwacht 3, Sing 2 en de nieuwe Disney-film Encanto. Goed idee om ze deze vakantie te zien, toch? En als het eens een minder grote (en minder drukke) cinema in Gent mag zijn: denk ook eens aan Studio Skoop op het Sint-Annaplein of Sphinx Cinema op de Sint-Michielshelling.

3. Schaatsen tijdens Winter in Gent

Gent baadt weer in een warme gloed, door de leuke sfeerverlichting die rijkelijk is aangebracht in het straatbeeld. Een deel van het Emiel Braunplein is omgetoverd tot een ijspiste, zodat je weer jouw schaatskunsten kan demonstreren aan iedereen die het zien wil. En daarnaast staat een indrukwekkende Weihnachtspiramide, de place to be om op te warmen met een lekker warme chocomelk!

4. Gent ervaren? Bootje varen.

Met deze korte, maar krachtige slogan van Visit Gent, is alles eigenlijk gezegd. De bootjes zijn niet weg te denken van de Gentse wateren, maar in plaats van ze altijd te zien voorbij glijden, is het misschien eens tijd om er zelf in plaats te nemen?

5. Escape Room

Mag het iets spannender? Probeer dan zeker eens een escape room! Keuze genoeg in Gent: Lockdown Escape Room, Puzzle Escape Rooms, Opslot Escape Room, #ANT Escape Room, Locked Gent Escape Room,… en nog veel meer!

6. Nooit te jong om te leren

Een museum is ideaal om de interesse van jouw kinderen te wekken voor allerlei boeiende onderwerpen! Voor natuurliefhebbers (in spe?) is De wereld van Kina alvast een aanrader. Maar er zijn nog zoveel andere mogelijkheden. Het grote fabrieksspel spelen in het Industriemuseum bijvoorbeeld, een bezoek aan het Winterwonderkasteel Gravensteen of een familieroute door het MSK… Veel musea in Gent hebben een aangepast aanbod voor kinderen, bekijk dus zeker eens dit kindvriendelijk museumaanbod!

7. 1,2,3 Mars!

Wist je dat er ook heel wat leuke wandelroutes zijn die je langs heel wat leuke Gentse plekjes brengen? Een zoektocht of een wandeling met opdrachtjes, of eentje door een van de mooie recreatiedomeinen in de buurt. Wil je een wandeling met de kinderen doen, bekijk hier dan zeker eens het aanbod.

8. Naar de kinderboerderij!

Waar zitten die dierenliefhebbers? Kinderboerderij Mekkerland is helaas in jaarlijkse winterslaap, maar Schoolhoeve De Campagne kan je wel nog bezoeken. Geitjes, ezels, schaapjes en nog veel meer dieren, een boerderijwinkel en een speeltuin: hier valt wat te beleven! En: het is gratis 😉

Afbeelding © Flo P