• Shopping

Vintage shoptip van de week: Lost and Found in Gent!

Shopping |

Veel Gentenaars zijn verzot op tweedehands- of vintage kledij. Als bewuste burgers beseffen we dat veel stuks te mooi zijn om te dumpen en een tweede leven verdienen. Mathilde en Babek horen zeker en vast bij deze recycling-voorstanders. Ze openden deze maand hun tweedehandswinkel Lost and Found in het Walhalla van de Gentse vintage; de Kortrijksepoortstraat. Hun zelf-uitgepikte stukken komen van over de hele wereld. Ze reisden deze zomer Europa rond om zo de uniekste stuks te verzamelen en in hun winkel te etaleren. Mathilde doet bovendien aan ‘upcycling’: ze geeft sommige stukken letterlijk een tweede leven door ze nog specialer te maken. Concreet bewerkt ze de stuks door erop te tekenen of te borduren.

Wat deze winkel nog speciaal maakt, is dat de collecties genderneutraal zijn. Mathilde en Babek geloven erin dat kledij eerder gelinkt is aan identiteit dan aan geslacht. Hoe vind je dan wel het perfecte kledingstuk? Wel; ze hebben de collecties opgedeeld in vier persoonlijkheden: de vreemdeling, de diplomaat, de lieveling en de aanstichter. Voor ‘de lieveling’ is er bijvoorbeeld een aanbod aan pasteltinten of bloemenprints en ‘de diplomaat’ verkiest dan weer coole basics.

Je zal er sowieso buitenwandelen met een uniek stuk, dat niemand anders heeft én dat perfect bij je persoonlijkheid past. Wij zijn alvast verkocht 😍

📍 Kortrijksepoortstraat 257