• Wat te doen

Wandel dit weekend binnen in de surrealistische wereld van Dali!

Wat te doen |
Expo Dali Gent

Twijfel je nog wat te doen dit weekend in dit druilerige, mistige weer? Dan heeft Mijn Stad een tip voor alle kunstliefhebbers: droom even weg in de wereld van Dali. In de Sint-Niklaaskerk wordt een digital art exhibition gehouden, die je meeneemt naar een imaginair universum vol dromen. De ‘immersive experiences’ maakten in België sinds een jaar of twee hun intrede met voorgangers als Klimt en Van Gogh. Inside Dali is een aan te raden ervaring, vol muziek, licht en illusies, die al je zintuigen zal prikkelen en waarvan het hoogtepunt zich in het hart van de Lichtkerk bevindt. Daar word je namelijk overweldigd door een imposante 360° multimediaruimte van 14 meter hoog. Gedurende 35 minuten nemen de makers je mee in de leefwereld van dit artistieke genie en zal je kunnen genieten van zijn fantasierijke werken.

Salvador Dali was een van de belangrijkste schilders van de 20ste eeuw en de sleutelfiguur binnen het surrealisme. De eigenzinnige man met de eigenzinnige snor haalde zijn inspiratie niet bij drank of drugs, maar uit zijn dromen. Een van zijn technieken was om een lepel in de hand te houden terwijl hij in slaap viel. Wanneer hij de lepel dan liet vallen, zou hij plotsklaps wakkerschieten en zich nog veel van zijn bizarre dromen herinneren. En de rest is geschiedenis…

We zijn zeker dat ook niet-kunstliefhebbers zullen genieten van deze expo. De veelzijdige ervaring zal je ongetwijfeld niet onberoerd laten. Meer info over de openingsuren, ticketprijzen en reservaties vind je hier.

Afbeelding © Inside Dali