• Weetjes

Wat is jouw favoriete plek in Gent? Hier lees je alvast over de favoriete plek van burgemeester Mathias De Clercq.

Weetjes |

Gent; de mooiste stad van België als je het mij vraagt! Een andere niet zo objectieve, maar erg gepassioneerde inwoner van Gent is onze burgemeester. Hij vertelde ons waar hij de laatste tijd graag vertoeft en welke wijk hij helemaal ziet opbloeien.

“Gent heeft veel mooie plekjes waar ik van hou. Ik denk dan spontaan aan de tuin van de Sint-Pietersabdij, het Parkbos, de Bourgoyen-Ossemeersen of de Lievekaai. Het toffe aan een stad als Gent is dat die constant in verandering is, er komen steeds weer nieuwe plekken bij. Het leuke parkje met de ingebouwde trampolines aan het Maaseikplein bijvoorbeeld of de Gentbrugse Meersen. Zo valt er steeds iets nieuws te ontdekken.

Mijn favoriete plek durft dus al eens te veranderen. De laatste tijd kom ik heel graag aan het wandelpad langs de Nieuwe Dokken. Het is er heerlijk slenteren, een plek met veel open ruimte op een boogscheut van ons stadscentrum. Je ziet nog net de drie torens maar hebt toch het gevoel even buiten de stad te zijn. Het is een plek die de voorbije 15 jaar een enorme metamorfose heeft ondergaan. Van een grotendeels verlaten industrieel terrein naar een nieuwe bruisende woonwijk. Het is een plek waar we de toekomst van Gent vormgeven. Je voelt er nog de rijke geschiedenis van onze stad, maar proeft er ook het nieuwe Gent, met een grote verwevenheid van functies, waar we wonen, werken en ontspannen combineren met een aantrekkelijk openbaar domein.

Het is een plek die de voorbije 15 jaar een enorme metamorfose heeft ondergaan.

Het is een unieke plek aan het water, op het scharnier tussen haven en stad. Alles komt hier bijeen: ons stadsstrand aan het Houtdok, het geestige Kapitein Zeppospark, nieuwe woningen en kantoren, het prachtige Melopee als school van de toekomst. Met fiets- en voetgangersbruggen die je vlot naar de overkant brengen. Het is uitkijken naar de Verapazbrug, de doortrekking van tramlijn 4 en de ondertunneling van de Dampoort. Die zullen deze wijk en onze hele stad verder vooruit stuwen. Onze stad is immers nooit af.”

Als je de industriële, maar opkomende wijk aan de dokken nog niet hebt verkend, plan dan maar snel een wandeling in! Ook in de zomer is het daar heerlijk vertoeven op het strand aan de houtdokken of in zomerbars zoals Bar Bricolage of de Glasfabriek. De samensmelting van industrie en groen is erg uniek en maakt dat we zeker nog meer zullen horen van deze wijk 😎.