• Nostalgie
  • Weetjes

Week van het Gents! Meezingen met ‘t Vliegerke!

Weetjes |

Deze week is de week van het Gents! Steeds minder mensen spreken dit mooie dialect, maar gelukkig zijn er nog enkele echte Gentsche liedjes, die velen nog kunnen meezingen. Een van die Gentse zangers was Walter De Buck. Hij maakte geweldige liedjes, zoals ‘in mijn stroatje (zijn ‘t allemaal komeren)’ of ‘ ‘k Zou zo geren willen leven’. Maar ook ‘t Vliegerke! Een echte meezinger. We hebben de tekst hieronder geplaatst, al zal dat misschien overbodig zijn. Luister in het filmpje nog eens naar ‘t Vliegerke en hou je vooral niet in om mee te zingen!

Ik ben nie al te zot van 't spel, maar 'k vange gere musschen. Marblen en toppen kan ik wel, maar daarin ben ik nie fel. 'k Zie tegenwoordig overal en ook al in mijn straatje, jongens schuppen op nen bal, maar 'k spele 't liefst van al

Mee mijne vlieger en zijne steert. Hij goot omhoge, 't es 't ziene weert. 'k Geve maar klauwe op mijn gemak. ‘k Heb nog drei bollekens in mijne zak.

Mietje van de koolmarchant, een meiske uit mijn straatje, keurde mijne cervolant en z' had er 't handje van. Want zo rap alsof de wind was z' aan 't spele mee mijn klauwe en ze riep 't es 't spele weert, want hij hee ne goeie steert.

Ja, mijne vlieger en zijne steert. Hij goot omhoge, 't es 't ziene weert. 'k Geve maar klauwe op mijn gemak. ‘k Heb nog twee bollekens in mijne zak.

't Seef liet zijne vlieger op van 't soepe, 't soepe, 't soepe. Maar hij stuikt op zijne kop en muile dat hij trok. Zijn spankoorde was veel te kort en met zijn 't sietse klauwe. En daarbij was zijne steert geen chique toebak weert.

Maar mijne vlieger en zijne steert. Hij goot omhoge, 't es 't ziene weert. 'k Geve maar klauwe op mijn gemak. ‘k Heb nog een bolleke in mijne zak.

Laatst op het Sint-Denijsplein, mijne vlieger was aan 't zweve. d' Er kwam een wijf, een groot venijn en ze zei dat mag niet zijn. Hij hangt te veel in mijne weg. Ze begost er an te sleure en op een twee drei pardaf, de koorde schoot er af.

Hij was goon vliegen, al mee de wind. 'k Stonde te schrieme, 'k Was maar een kind. Mijne bol klauwe, die ging ne gang. Dat zal 'k omtauwe, mijn leven lank.

Songtekst: https://muzikum.eu/nl/walter-de-buck/t-vliegerke-songtekst