• Weetjes

Weetjes over onze zusterstad Kanazawa!

Weetjes |

Al in 1971 verzusterde Gent met de Japanse stad Kanazawa. Dat is niet toevallig, want er zijn vele gelijkenissen tussen de twee prachtige steden. Zo zijn beide steden bijvoorbeeld zeer authentiek en hebben ze een rijk historisch cultureel erfgoed. Bovendien zijn zowel Gent als Kanazawa door UNESCO erkend als creative cities, die hun rijke geschiedenis creatief combineren met een modern, bruisend stadsleven.

Gent en Kanazawa werken op verschillende ge bieden nauw samen. Zo zijn er samenwerkingsverbanden tussen de Gentse universiteit en hogescholen en hun evenknieën in Kanazawa. Naast studenten en academische spelers, vinden er ook heel wat uitwisselingen plaats tussen muzikanten en kunstenaars, sporters, de ambassadeurs van de Gent-Kanazawa Supporters Club, patissiers en chef-koks, enzovoort… Op die manier inspireren de steden elkaar en wordt waardevolle kennis uitgewisseld.

Enkele leuke weetjes die je als Gentenaar echt moet weten over jouw zusterstad en de inwoners:

  • Kanazawa ontstond in 1583 als kasteelstad en telt vandaag maar liefst 465.000 inwoners
  • Het is de hoofdstad van de Ishikawa Prefectuur
  • De stad kent wel 22 soorten traditionele ambachten, waaronder bladgoud, zijdeverven Kaga-yuzen, lakwerk en keramiek en is erkend als UNESCO Creative City of Crafts and Folk Art.
  • Hier kan je het wereldberoemde ‘21st Century Museum of Contemporary Art’ bezoeken
  • Een stukje Kanazawa in Gent kan je vinden in het Citadelpark, bij de Kotojilantaarn, en op de binnenkoer van de Blandijn bij de vakgroep Japanologie, waar zich een ranshotuin bevindt.
  • Ook in Kanazawa kan je een stukje Gent vinden! Zo kan je in het zusterstedenpark een buste van de Maagd van Gent bewonderen en op een postbus de draak van Gent zien pronken.

Wil je nog meer weten over onze geweldig mooie zusterstad, om indruk te maken tijdens de komende familiefeesten of om inspiratie op te doen voor je volgende reis? Breng dan zeker een bezoekje aan de website Visit Kanazawa! De foto’s zijn om van achterover te vallen 😍

Afbeelding © Robby McCullough