• Shopping

Wijn proeven sinds 1870

Shopping |

Voor de wijnliefhebbers onder ons (die niet deelnemen aan tournée Minérale) hebben we goed nieuws! Morgen is het namelijk ‘Open That Bottle Night’! Hoog tijd dus om die flessen goede wijn te kraken en er vooral van te genieten.

Deze dag werd in het leven geroepen door de voormalige ‘Tasting’ wijncolumnisten Dorothy Gaiter en John Brecher van de Wall Street Journal. Geregeld kregen ze de vraag: “Ik heb hier deze fles wijn nog liggen. Wanneer zou ik deze openen?”.

Het gebeurt maar al te vaak dat mensen hun wijn veel te lang laten liggen. Daarom bedachten Dorothy en John deze dag, zodat je meteen een reden hebt om je meest bijzondere wijn te ontkurken. En met bijzonder wordt helemaal niet duur bedoeld. Het enige wat hier telt is de creatie van een mooie herinnering.

Ben je nog op zoek naar een lekker wijntje? Breng dan zeker eens een bezoekje aan Wijnhandel Van Den Bussche in de Vlaanderenstraat! Deze wijnhandel bestaat sinds 1870 en gaat al 5 generaties mee. Je vindt er meer dan 1000 wijnen. Meer dan keuze genoeg dus! Alle wijnen die ze in hun winkel aanbieden werden eerst zorgvuldig door hen geproefd. Verwacht je dus bij elke wijn aan een uitgebreide uitleg. Maak je binnenkort een lekker gerechtje klaar en zoek je nog een wijn die er perfect bij past? De mannen bij Van Den Bussche zullen met veel plezier alle mogelijkheden overlopen. Raak je niet tot bij hen in de winkel? Geen probleem, want ze hebben ook een webshop!

Wat is jouw favoriete Gentse wijnhandel?