• Eten en drinken

Zuru Zuru Ramen brengt Japan tot bij ons!

Eten en drinken |

Zuru Zuru is een uniek Japans restaurant op de Kortrijkse Steenweg, dat elke Japan-liefhebber zal kunnen bekoren. Chef en zaakvoerder Nick Hofman uit Lokeren heeft de knepen van het vak geleerd in Yokohama, waar hij een intensieve opleiding volgde bij Japanse, culinaire grootmeesters. Zijn kennis zette hij om in de praktijk bij verschillende gerenommeerde ramen-restaurants. De kunst van het vak brengt Nick nu naar onze thuishaven Gent, om ons kennis te laten maken met culinaire en originele recepten. Zuru Zuru staat voor kwaliteit en authenticiteit.

Maar wat zijn die ‘ramen’ nu juist? Het zijn Japanse noedelsoepen, die dankzij de onweerstaanbare smaak van umami als topfavoriet onder de Japanners worden beschouwd. Bij Zuru Zuru worden de ramen culinair naar een hoger niveau getild en zijn ze nog gezond ook. Bovendien zijn ze volledig home-made! De veggie-community is evenzeer op zijn plaats bij Zuru Zuru, want de veggie of vegan ramen vallen bij iedereen erg in de smaak. Hun paradepaardje en populairste gerecht is ongetwijfeld de Spicy Miso Ramen, voor iedereen who likes to spice things up. Wie de volledige Japan-experience tot zich wil nemen, moet ook zeker eens de home-made infused sake proberen!

Zuru Zuru is zeker en vast een referentie voor Japan-liefhebbers in regio Gent. Geen “ver-europeesde” keuken, wel de authentieke smaken van Japan op culinair niveau. De Japanse gemeenschap in België is alvast grote fan van het Ramen-restaurant. Zo gebeurt het vaak dat Belgen die in Japan gewerkt/gewoond hebben of Japanologie-studenten aan de Ugent, regelmatig een bezoekje brengen aan Zuru Zuru, om die authentieke smaaksensaties te (her)beleven. Zeker een bezoekje waard!

📍 Kortrijksesteenweg 110