• Shopping

30 jaar La Bottega, heb jij de nieuwe designerafdeling al verkend?

Shopping |

Je hebt ongetwijfeld al gehoord van La Bottega, een concept store in Hasselt waar je kan genieten, beleven en ontdekken. Karine Valy opende in 1991 La Bottega, toen nog haar eigen bescheiden schoenenwinkel met beperkte collecties dames- en herenschoenen. Na twee succesvolle jaren stapte ook haar man, Marc Jamar, mee in het verhaal. Nu, 30 jaar later, is de winkel uitgegroeid tot veel meer dan een schoenenwinkel. De bijzondere verjaardag werd trouwens gevierd met een nieuwe designerafdeling!

30 jaar gegroeid

Wat is er in die 30 jaar tijd gebeurd? Na de komst van Marc, werd een tweede winkel geopend in Scherpenheuvel. De winkel in Hasselt kreeg een uitbreiding en er werd een tweede filiaal in Hasselt geopend in Galerij De Ware Vrienden, met een jeugdsegment dat nu de Outlet is. Daar vind je het aanbod van vorige seizoenen, met mooie kortingen! De volgende stap was de verhuis naar de voormalige Stokerij van Smeets, waar La Bottega vandaag nog steeds te vinden is. De winkels buiten Hasselt werden dan gesloten.

Maar wanneer kwam dan de transformatie naar de conceptstore met het ruime aanbod dat je er vandaag vindt? Wel, in stapjes. In 2006 werd voor het eerst kleding opgenomen in het aanbod. In 2009 kochten ze het pand van de Stokerij – voordien werd het pand gehuurd – en dit moment werd aangegrepen om het assortiment uit te breiden met gadgets en om er zelfs een bistro te openen!

Nieuwe designerafdeling

Het resultaat: een belevingswinkel met kwalitatieve schoenen, modieuze kleding, trendy accessoires, lifestyle artikelen en good food. Daarbij kan je ook nog echte stylings aanvragen. De nieuwste trots van de winkel: de designerafdeling op de eerste verdieping, die ter gelegenheid van hun 30ste verjaardag werd ingehuldigd. Hiervoor werd een feestelijke opening georganiseerd met ontwerper Edouard Vermeulen van Natan Couture. Op die designerafdeling zal je vooral Belgische ontwerpers vinden, zowel starters als gevestigde waarden in de modewereld!

Met de feestdag aan de horizon, is het misschien het ideale moment om nog eens binnen te springen. Voor een outfit waar je mee straalt of een cadeautje waar je mee kan scoren. Open op maandag tot zaterdag, van 10u tot 18u en elke eerste zondag van de maand.

📍 Paardsdemerstraat 9, 3500 Hasselt

Afbeelding © La Bottega