• Wat te doen

De allereerste skeelerroute van Vlaanderen vind je in Hasselt

Wat te doen |

Misschien wist je het al, misschien ook niet, maar afgelopen zaterdag opende de eerste skeelerroute in Vlaanderen. En die route bevindt zich in onze stad! πŸ™Œ

De bewegwijzerde route op maat van skeeleraars is bijna 90 kilometer lang en verbindt Hasselt met Genk. Deze route bestaat uit verschillende combineerbare lussen en loopt langs de mooiste plekjes van Hasselt en Genk.

Het maakt helemaal niet uit of je net gestart bent met skeeleren, of al heel wat ervaring hebt. Er is keuze tussen verschillende afstanden afhankelijk van jouw niveau. In Hasselt zijn er drie lussen die gemakkelijk gecombineerd kunnen worden. Zo heb je een basislus van bijna 22 kilometer. Die kan je eenvoudig uitbreiden met een extra lus van ongeveer 7 kilometer. Via die lus kan je trouwens verbinding maken met de Genkse route. Tenslotte is er nog een extra basislus van 5 km.

Je kan starten aan de Alverberg, het Kapermolenpark, Sport Vlaanderen Hasselt en de brug aan Parking P IJzerweg-Oost. Je passeert langs verschillende Hasseltse hotspots. Terwijl je werkt aan je conditie en je hoofd eens helemaal leegmaakt kan je genieten van een mooi uitzicht. Zalig! Onderweg vind je steeds pijltjes die je de weg wijzen. Zeg dus maar bye bye tegen die GPS of kaart.

PS. Heb je zelf nog geen skeelers of bescherming? Don’t worry, want die kan je bij Sport Vlaanderen Hasselt huren.

Veel plezier!