• Shopping

De BRILstudio KIDS: “Onze mascotte, Mathilda de muis, begeleidt je kind bij het dragen van de eerste bril.”

Shopping |

De BRILstudio KIDS in Kermt maakte er tien jaar geleden haar missie van om van een bril kiezen een feest te maken voor elk kind. Vandaag lijken ze die ambitie elke dag opnieuw waar te maken. Tijd voor een gezellige babbel en een leuke kennismaking met Gythe Grosemans, oprichtster en zaakvoerster van De BRILstudio KIDS.

Hoe kwam je meer dan tien jaar geleden op het idee om een brillenwinkel voor kinderen te openen?

“Toen ik als elfjarige te horen kreeg dat ik een bril moest dragen, ging ik met mijn mama naar de brillenwinkel voor een passend montuur. Ik was enorm teleurgesteld in het aanbod: er waren alleen maar lelijke monturen. Ik vond geen enkele mooi. En wat doe je dan? Dan kies je gewoon het goedkoopste model. Dat ‘jeugdtrauma’ heeft me geïnspireerd om het beter te doen (lacht).”

Regelmatig word ik gecontacteerd door kleuterjuffen die de boekjes in hun klas willen gebruiken.

Wat frustreerde jou aan het aanbod voor kinderen?

“Vooral de beperkte keuze. Als kind werd je destijds gepest om je bril, zeker wanneer je ook nog eens blokjes droeg. Daar wou ik iets aan doen. Nadat ik afstudeerde en mijn eigen zaak opstartte, was ik vastberaden om van het shoppen voor een bril een feest te maken. Een bril kopen én dragen moet leuk zijn, het moet een meerwaarde bieden voor het kind, en het moet aansluiten bij zijn of haar unieke persoonlijkheid.”

Een bril kopen én dragen moet leuk zijn

Hoe onderscheidt De BRILstudio KIDS zich met haar aanbod?

“Door allereerst veel verschillende monturen in allerlei maten en kleuren aan te bieden. Omdat het aanbod in eigen land zeer beperkt is, ging ik internationaal op zoek naar kwaliteitsvolle merken die bereid zijn tot in België te leveren en bovendien een uitstekende service-na-verkoop bieden.”

Welke merken heb je allemaal in het aanbod opgenomen?

“Inmiddels hebben we meer dan 400 verschillende monturen per locatie van over de hele wereld in de winkel, van merken als BBIG uit Nederland, verschillende Franse merken waaronder Very French Gangsters, Caroline Abram, Lookkino uit Italië, Little Paul & Joe, Façonnable, enzoverder. Van eigen bodem verkopen we de brillen van KOMONO.”

Zijn er brillen voor alle leeftijden beschikbaar?

“We hebben brillen voor iedere leeftijdscategorie, van de allerkleinsten tot de allergrootsten. Voor baby’s hebben we heel veilige en verfijnde italiaanse designs in flashy kleurtjes. We hebben zelfs matchende brillen voor ouder en kind, zodat mama en dochter met hetzelfde montuur kunnen pronken.”

We hebben zelfs matchende brillen voor ouder en kind, zodat mama en dochter met hetzelfde montuur kunnen pronken

Op welke manier maak je brillen kopen leuk voor kinderen?

“We hebben een heel verhaal gekoppeld aan het kopen en dragen van een bril. Zo leven in onze winkels allerlei diertjes die ook ‘brillen’, waaronder Jaak de Aap, Mia het Schaap, …. Mathilda de Muis is de hoofdrolspeelster. Zij begeleidt kinderen bij het dragen van een bril. Bij de aankoop van hun nieuwe bril krijgen kinderen een leuk voorleesboekje mee naar huis waarin Mathilda het hele proces met hen doormaakt. Leuke kortverhalen geschreven op niveau van het kind! Mathilda en haar vrienden weten hoe het voelt wanneer je plots een bril moet dragen, wat je moet doen wanneer je bril stuk is, en meer. Regelmatig word ik gecontacteerd door kleuterjuffen die de boekjes in hun klas willen gebruiken. Mathilda is nu ook beschikbaar als knuffel.”

Dat klinkt als een beestig leuke manier om te ‘brillen’. Bedankt voor de fijne babbel, Gythe!

Een hippe bril op de snuit van je spruit? Reserveer je afspraak bij De BRILstudio KIDS.

De BRILstudio
Diestersteenweg 183
3510 Kermt
(ingang via De Brilboutique)