• Wat te doen

Een Open Monumentendag vol ontdekkingen in Hasselt

Wat te doen |

Op 12 september is het Open Monumentendag. Misschien ben jij nog wel op zoek naar enkele leuke locaties om die dag te bezoeken in jouw buurt?

🏛️ Blik op een stad in verandering via de Erfgoedapp: Trek erop uit in onze stad met je smartphone en de Erfgoedapp bij de hand. Tijdens de ErfgoedApp-​wandeling 'Flaneren door Hasselt ontdek je het verleden in het heden. Op elke locatie die je onderweg tegenkomt spot je een beeld van de oude prentbriefkaart, de hedendaagse foto en een woordje uitleg. Klaar om ondergedompeld te worden in een Hasselt uit lang vervlogen tijden?

🏛️ Monument Leopold II: verleden, heden en toekomst: De audiogids van het Stadsmus voert je mee naar het Monument Leopold II in Hasselt. Je komt onder andere meer te weten over wie de Limburgse pioniers waren in Congo, welk wereldbeeld het gedenkteken vertolkt en hoe het zich verhoudt tot een hedendaagse kijk op kolonialisme en kolonisering.

🏛️ De watermolen van de Abdij van Herkenrode: Maak een praatje met de molenaars en kom alles te weten over het maalproces van de abdijmolen.

Ontdek hier het volledige programma in detail.

Veel plezier!