• Eten en drinken

Geniet van een beetje gezellige chaos bij Bocca Nera 🍝

Eten en drinken |

Bij Bocca Nera vind je geen ouderwets, Italiaans interieur met rood-wit geruite tafelkleedjes. Een van de hipste, Italiaanse restaurants van ons land bevindt zich nu in de Bonnefantenstraat. Marc en de ‘cité-crew’ verwelkomen je met open armen en je zal hun bromance ongetwijfeld proeven in de heerlijke cucina. Dat delen mensen verbindt, hebben ze letterlijk met de paplepel van la mamma’s binnengekregen. De naam van het restaurant is bovendien een ludieke verwijzing naar het zwarte gezicht van de mijnwerkers, waar hun roots liggen.

Toen we vernamen dat gerenommeerd architectenbureau UAU collectiv verantwoordelijk is voor het interieur van de zaak, verbaasde de klassevole, trendy sfeer en belichting ons niet. De wand vol kleurrijke drankflessen doet denken aan een hippe bar in New York en de bijzondere belichting blijft evenmin onopgemerkt. Het servies is er bovendien zo prachtig dat je het bijna mee zou willen opeten (don’t try this at home).

Je kan er smakelijke, kleine gerechtjes delen zoals de ‘burrata caponata’ of de ‘carpaccio with a bang’. Ook kan je er kraakverse, Napolitaanse pizza’s bestellen, die de bakker met de nodige Italiaanse schwung voor jou uit de oven zal halen. Gezellige chaos en een multiculturele sfeer; daar gaan ze bij Bocca Nera voor. Het mooie aan dit hele verhaal; het is nog betaalbaar ook!

Op maandag 14 februari zijn ze niet open, maar je kan er eventueel onder het mom van hun slagzin “share l’amore” vroegtijdig Valentijn vieren in het weekend. Ook nog een extraatje voor wie graag deel wilt uitmaken van deze hippe spot: ze zoeken nog versterking voor de zaal, bar en keuken! Reserveren kan hier.

Afbeelding © Bocca Nera