• Wat te doen

Ontdek de spannende relatie tussen mode en sport in het Modemuseum

Wat te doen |

Het Modemuseum vind je sinds 1995 in het voormalige klooster van de Grauwzusters. Achter de muren van dit indrukwekkende gebouw vind je zo’n 18.000 kledingstukken en accessoires die de geschiedenis van de Westerse mode vertellen. Ben jij er nog nooit geweest? Dan verleidt hun nieuwe expo ‘Activewear’ je misschien tot een bezoek!

Deze expo onderzoekt de spannende relatie tussen mode en sport. Je ontdekt er onder andere verschillende ontwerpers, kledingstukken en accessoires die zich situeren op het raakpunt tussen mode en sport. Zowel Elodie Ouédraogo als Olivia Borlée zijn gastcurator van deze expo. Want zeg nu zelf, deze voormalige olympische atleten zijn absoluut hét boegbeeld van Belgische activewear. De dames in kwestie leiden je via een audiogids persoonlijk rond én delen bovendien ook nog eens hun inzichten met jou.

P.S. Als je al een Museumpas hebt, dan kan je het museum (inclusief de tentoonstelling) gewoon gratis bezoeken! Het Modemuseum is immers één van de wel 200 musea en bijna 300 tentoonstellingen in België waar je met zo’n pas terechtkan. Een Museumpas kost €59 per jaar en met de kaart kan je zo veel musea bezoeken als je wil. Wil je ook zo’n pas bemachtigen? Dan kan je ‘m bestellen via http://bit.ly/museumpashasselt.

#mijnstadhasselt #ad #modemuseum #museumpas

Foto © Modemuseum