• Wat te doen

Ontdek Hasselts vakmanschap tijdens Dag van de Ambachten

Wat te doen |
© Stokerij Vanderlinden

Neem je agenda er alvast bij, want onze volgende tip wil je écht niet gemist hebben! Op zondag 21 november is het Dag van de Ambachten in België en ook in Hasselt gooien enkele getalenteerde vaklui de deuren van hun atelier open. Grijp deze kans om een unieke rondleiding en demonstraties bij te wonen bij een echte ambachtelijke stokerij, een hoedenmaker en zetelstoffeerder!

Ambacht gaat bij Stokerij Vanderlinden hand in hand met innovatie. Olivier Vanderlinden zag het aantal stokerijen achteruitgaan en besloot daar zelf iets aan te doen. Vanuit een oude koeienstal achter zijn ouderlijk huis, begon hij zijn eigen alcoholstokerij. Een traditie uit de 18e eeuw, maar dan met een gloednieuwe installatie en lokale ingrediënten, helemaal in de filosofie van de circulaire economie. Op Dag van de Ambachten mag je je verwachten aan een rondleiding van de meester-stoker en kan je in afwachting genieten van de gedestilleerde dranken bij een docufilm.

📍 Luikersteenweg 364, 3500 Hasselt, 11u – 17u

Bij Isabo Chapo vind je niet alleen hoeden van verschillende merken, ze worden er ook nog echt op maat en met de hand gemaakt door Isabelle Soetaerts. Voor iedere klant zoekt ze het perfecte model en worden de gewenste details besproken. Zelfs het stofje van jouw outfit kan in de hoed verwerkt worden. Kom op 21 november langs en woon demonstraties bij van uiteenlopende technieken in het hoedenvak.

📍 Kuringersteenweg 103, 3500 Hasselt, 10u – 18u

Tot slot neemt ook David Coenen van Zetelopmakerij Coenen-Vanlaer deel aan de Dag van de Ambachten in Hasselt. Hier worden antieke zetels nieuw leven ingeblazen dankzij (her)stofferingen en restauraties. Geheel volgens de regels van de ambacht en nog steeds met originele, authentieke materialen. Hoe dat allemaal in zijn werk gaat, leer je tijdens demonstraties en de rondleiding in het atelier.

📍 Rechterstraat 33, 3500 Hasselt, 12u – 17u

Ben je benieuwd naar welke ambachten er nog allemaal te ontdekken zijn in België? Neem dan zeker een kijkje op dagvandeambachten.be!

© Isabo Chapo
© Coenen-Vanlaer Zetelopmakerij