• Eten en drinken

Tiramisu met Hasseltse speculaas en jenever

Eten en drinken |

Hasselt heeft heel wat lekkere streekproducten. Daar mogen we best trots op zijn. Waarom eren we ze niet eens door er iets lekkers mee te maken? Wij zorgen met veel plezier voor de nodige inspiratie! Op de site van limburgsmaaktnaarmeer.be vonden we een heerlijk dessertje: Tiramisu met Hasseltse speculaas en jenever.

Ingrediënten

4 eidooiers – 100 gram poedersuiker – 500 gram Mascarpone – 1 kopje straffe koffie – 2 eiwitten – 4 eetlepels jenever – 200 gram speculaas – cacaopoeder

Recept

  1. Mix de eidooiers, bloemsuiker en jenever in een kom tot een luchtig beslag. Meng daarna de mascarpone onder het mengsel.
  2. Klop de eiwitten stijf en roer ze voorzichtig onder het beslag.
  3. Stop de speculaas in een plastic zakje en verkruimel met een vijzel. Doe de speculaaskruimels in een kom en meng met de koffie.
  4. Vul een glaasje per persoon met een bodempje speculaas en schep er wat beslag over. Herhaal tot het glaasje vol is en eindig met een laagje beslag.
  5. Laat 2 à 3 uur opstijven in de koelkast en werk af met cacaopoeder of speculaascrumble.

Voilà, laat het smaken!

Recept © Limburg smaakt naar meer – Foto © Limburg Smaakt naar meer