• Wat te doen

Verborgen artistiek talent in het Jenevermuseum!

Wat te doen |

Terwijl bioscopen en theaterzalen helaas gesloten zijn, mogen musea gelukkig wel nog openblijven! Dat is goed nieuws, want in de kerstvakantie wordt de Nationale Expo georganiseerd, waarbij verborgen artistiek talent in België de kans krijgt om hun werken aan een breed publiek in gekende musea voor te stellen.

Voor deze Nationale Expo organiseerde museumPASSmusées in samenwerking met 15 musea in België een wedstrijd, waarbij kunstenaars tot 31 oktober hun werken konden insturen. Nu zijn de 30 winnaars (uit wel 2000 deelnemers!) bekend en twee daarvan zal je kunnen bewonderen in het Jenevermuseum in Hasselt.

Een daarvan is het werk BISTRO van Julienne Dillen. Het werk is een kartondruk van 30 op 40 cm, met rood en wit. Het doet onmiddellijk denken aan de klassieke tafelkleedjes in een bistro of restaurant. De tweede winnaar is het werk Machteloosstrijd, van Fenneke Brookhuis. Aan dit werk hangt ook een belangrijke boodschap vast, om een dialoog te openen over de relatie tussen cliënt en hulpverlening.

Nog te vaak wordt de cliënt op afstand gehouden, terwijl juist de oprechte betrokkenheid van de hulpverlener een belangrijk element is voor echt herstel.

Je kan de werken nog tot en met 9 januari in het Jenevermuseum bezichtigen. Misschien wil je deze ervaring wel aan iemand cadeau doen voor de feestdagen? Dat kan heel eenvoudig met de museumpas! Deze pas geeft niet alleen één jaar lang gratis toegang tot het Jenevermuseum in Hasselt, maar ook tot meer dan 200 musea en tentoonstellingen over heel België! Heb jij een cultuurliefhebber in jouw familie- of vriendenkring, koop dan hier de museumpas als ideaal geschenk! Of als cadeautje voor jezelf?

📍 Jenevermuseum, Witte Nonnenstraat 19, 3500 Hasselt

Afbeelding © Fenneke Brookhuis – museumPASSmusées