• Eten en drinken

Vier tips om weg te dromen naar zuiderse sferen in Hasselt!

Eten en drinken |

Het is februari; een druilerige wintermaand waar iedereen massaal uitkijkt naar de zomer. Bij Mijn Stad zijn we waarschijnlijk niet de enigen die uitkijken naar een terrasje om wat vitamine D op te doen en een lekker tapasje mee te pikken. Wie niet kan wachten tot de zomer en nood heeft aan vakantie onder de Spaanse zon, is sowieso gebaat bij onze vier tapas-tips in Hasselt.

1. Ibiza Bouff

Meet Ibiza Bouff: een zalige tapasbar met op het menu typische, Spaanse tapas zoals patatas bravas of enchilladas, afgewisseld met enkele zelfbedachte bites. Het zuiden van Spanje lijkt opeens niet meer zo ver weg…

2. El Bar

De eigenaars van Ibiza Bouff vonden dat Hasselt wel nog wat extra zon kon gebruiken. Daarom openden ze aanpalend aan Ibizabouff ‘El Bar’, waar je van de perfecte aperitief kan genieten. Als wine-lover ben ik vooral te spreken over de uitgebreide wijnkaart met 40 wijnen van over de hele wereld. Ze bieden daarnaast ook een mooi assortiment speciaalbiertjes en exotische cocktails. Het pand is hier bovendien echt ingekleed naar Spaanse traditie. Olé 👏

3. El Sueno

Voor wie fan is van interieur in bohemian-stijl, is El Sueno op de Fruitmarkt de perfecte locatie om zich in zuiderse oorden te wanen. De hippe cocktail- en tapasbar zal je onder begeleiding van traditionele, Spaanse muziek ongetwijfeld kunnen bekoren.

4. Mixta

Onze laatste hotspot-onder-de-spaanse-zon bevindt zich op de Zuivelmarkt. Bij Mixta vind je zowel klassieke tapas als tapas uit de wereldkeuken. Ook hier is het interieur, en ‘s zomers het prachtige terras, een grote troef.